search instagram arrow-down

8.9. — 6.8.

Danas ne mogu da se nasmijem kako treba. Danas mi se osmijeh cini tako nesto nepoznato i tesko, i vraca se u ravnu liniju kao da je to prirodno stanje. Danas sam teza sebi od citavog svijeta. Proslo je mjesec i dva dana danas, danas je trebalo da budes rodjena. Zaspala sam zagrljena na jastuku mokrom od suza: zasto? Zasto nije moglo da bude tako? Zasto nisi imala priliku kao i svi ostali sto smo ovdje? Ne postoji nacin da opisem prazninu koju imam, ne osjecam, nego imam. Imam prazninu u stomaku, imam prazninu u glavi, imam prazninu u tvom krevecu koji jos nismo rasklopili. Rukama uvijek nesto trazim i ne mogu da nadjem. Tebe Aurora. Nadjem te samo kad zatvorim oci. Nadjem te onakvu kakvu smo te drzali u narucju , kako smo smijali oko tebe trazeci na koga vise licis. Jos uvijek te osjecam u svom narucju, sjecam se tezine, mirisa, kako si savrseno stajala mi u rukama. Oduvijek sam te htjela, a imala sam te samo na nepunih 8 dana.

Kad bih mogla da imam super moc, trazila bih samo da mogu da imam tebe Aurora, zivu i zdravu. Da mogu da vidim da otvoris oci. Da mogu da cujem kako places i kako se smijes. Da mogu. Da mozes. Da mozemo da budemo zajedno. Za mjesec dana je trebalo da pravimo rodjendanski poklon tati, zajedno.

Danas je jedan od tezih dana od kako si otisla. I bice jos tezih.

Nisam ljuta na tebe, ljuta sam na sve okolo sto moze, a ti ne mozes. Boli me svaki roditelj sto prodje pored mene a ja ne mogu. Sta smo to pogrijesili ljubavi? Htjeli smo ti dati citav svijet, svu ljubav, sve zagrljaje. Htjeli smo to za citav zivot, a strpali smo u 8 dana.

Obecala sam ti da me neces ciniti tuznom, da neces biti razlog da se osjecam lose, da ces me ciniti srecnom i da ces biti moj izvor nade i moj izvor zivota. Oprosti ako mi nekad dodje ovako, nedostajes nam. To je sve.

Volimo te.

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: